Škola je zapojena do projektu
Zavedení interaktivních postupů
do vzdělávacího procesu

reg. číslo projektu
CZ.1.07/1.1.10/01.0055

OPVK_logolink_vert

Světový den Ekoškol

Ve středu 7.11.2012 slavila naše škola společně s dalšími ekoškolami po celém světě Světový den ekoškol. Rozhodli jsme se v tento den společně zlepšit prostředí školy. Abychom si práci zpestřili, jednotlivé úkoly dostaly třídy zašifrované do morseovky, kterou musely nejdříve správně vyluštit, a dle návodu najít ve škole či školní zahradě svůj úkol.

 mors1 mors2 
mors3 mors4

 

 

 

 

 

Žáci 2. a 3. třídy společně s paní učitelkou vybarvili a sestavili plánek části školní zahrady, který vyvěsili ve vitrínce na zahradě. Plánek bude informovat návštěvy naší školní zahrady o jejích jednotlivých částech. Žáci 4. a 5. třídy společně s paní učitelkou vyráběli pěkné obrázky z odpadového materiálu – víček Pet- lahví a papírových tácků. Svými obrázky vyzdobí odpočinkový prostor na školní chodbě. Zlepšit prostředí výtvarné a keramické dílny měli za úkol žáci 1. a 6. třídy. Společně s paní učitelkou popisovali jednotlivé skříňky v této dílně a dělali v ní pořádek. Výrobou netradičních označení školních dílen, učeben a WC se zabývali žáci 7. třídy. Cedulky malovali nebo připravovali na počítači.

 plan  plan2  pet1
pet2 popisky popisky1
cedule cedule1

 

 

 

 

 

 

 

 

Technicky nejnáročnější úkol měli žáci 8. třídy, kteří společně s paní učitelkou upravovali nasprejované nápisy na WC. Ředidlem upravovali chyby a nápisy tím vylepšili. Žáci 9. třídy měli společně s paní učitelkou na starosti školní vermikompostér. Po 1,5 měsíčním zabydlení žížal vermikompostér zkontrolovali, přidali další pracovní patro pro žížaly a vyrobili informační plakáty. S vermikompostérem pak obešli všechny třídy a žáky školy seznámili s kompostováním se žížalami.

 wc1 wc2
komposter komposter1

 

 

 

 

 

 Společně jsme udělali spoustu práce!

Děkujeme !