Týden zdravého životního stylu 2017
V týdnu 22.- 26. 5. 2017 proběhl již počtvrté „Týden zdravého životního stylu“ s podtitulem „Týden s pečivem“. Už z názvu vyplývá, že jsme se tentokrát věnovali obilovinám a výrobkům z obilovin. Ve středu žáky čekala výstava základních druhů obilí, ale hlavně ochutnávka pečiva. Možnost ochutnat i netradiční druhy jako např. datlový chléb, žitné placky nebo poctivý, doma pečený fenyklový chléb, si nenechal nikdo ujít. Kromě ochutnávky si žáci vyzkoušeli mletí obilí. Některé třídy také upekli svůj chléb nebo rohlíky. Ke zdravému stylu však také patří pohyb a tak nás ve čtvrtek čekal sportovní den na Komoře. Mladší žáky čekala opičí dráha, starší zkoušeli své pohybové dovednosti na kole. Do školy jsme se vrátili unavení, ale spokojení. V pátek jsme zdravý týden uzavřeli provizorní ordinací, kde žáci dostali svou „Kartu pacienta“ a vyzkoušeli si, jak vypadá preventivní prohlídka a k čemu je důležitá. Každý den jsme pak dohlíželi na to, abychom jedli správně a zdravě a začátek hodiny jsme doplnili pohybem. Ti nejlepší také dostali ocenění a to nejen za sportovní výkony, ale také za zdravé svačinky, které poctivě nosili. Děkujeme všem, které to bavilo a těšíme se na příště.