Škola je zapojena do projektu
Zavedení interaktivních postupů
do vzdělávacího procesu

reg. číslo projektu
CZ.1.07/1.1.10/01.0055

OPVK_logolink_vert

Preventivní vlak

 

Dne 27.4.2017 se žáci 2. stupně zúčastnili akce Preventivní vlak se zaměřením na prevenci, kterou připravily České Dráhy.

V Preventivním vlaku jsme viděli přímo v prostředí železnice, jak končí zbytečná rizika spojená s nerozvážným hazardem, frajerstvím nebo obyčejnou nepozorností. České dráhy se dlouhodobě zaměřují na prevenci. Jako národní dopravce a zároveň největší společnost provozující v České republice osobní železniční dopravu, cítí společenskou odpovědnost a snaží se apelovat na děti a jejich prostřednictvím na dospělé.

Prvním vagónem byl speciální kinovůz. V něm jsme viděli hraný dokument s názvem To nedáš!, který seznamuje mládež se základními pravidly bezpečnosti na železnici a v jejím okolí, informuje o rizikovém chování a upozorňuje na jeho možné fatální důsledky. Byť jde o fikci, snímek je velmi emotivní a působivý, protože jednotlivé příběhy vycházejí z reálných mimořádných událostí na železnici. Motivací k vytvoření filmu To nedáš! byly především šokující statistiky železničních nehod.

Ve druhém vagonu nám o některých případech, které se stali v okolí Tábora
nebo v jižních Čechách vyprávěli mluvčí ČD a vrchní inspektor ČD.

Nakonec jsme navštívili stanoviště, kde byl hasičský vůz a hasiči, kteří předvedli ukázky své práce.

DSC 6870 result DSC 6872 result DSC 6873 result
DSC 6874 result DSC 6876 result DSC 6878 result
DSC 6881 result DSC 6883 result DSC 6885 result