Škola je zapojena do projektu
Zavedení interaktivních postupů
do vzdělávacího procesu

reg. číslo projektu
CZ.1.07/1.1.10/01.0055

OPVK_logolink_vert

Víkendový pobyt HRAJ O ZEMI.

MŠ a ZŠ Tábor se zúčastnila soutěže o nejlepší audit školy v rámci počítačové hry HRAJ O ZEMI. Spolu s dalšími dvěma základními školami jsme vyhráli víkendový pobyt v Křivoklátě, který byl pro všechny zcela zdarma. V pátek 5. 10. 2012 se 6 žáků naší školy s paní učitelkami vypravili na cestu, která nám díky kartám hezky utekla. Už přivítání bylo srdečné. Hned zpočátku nás potěšilo setkání s dalšími školami, pěkné ubytování a prostory Infocentra, ve kterém jsme bydleli.

            Celý víkend byl věnovaný pátrání po profesorovi Václavíkovi, který se snažil zachránit vzácnou včelí královnu. Byli jsme za to rádi, protože jsme se v září zabývali právě tématem včel a lučního hmyzu v rámci projektových dnů.

Hry byly skvěle připravené, program bohatý a zábavný. Děti se nejen dozvěděly spoustu nových věcí, ale naučily se i spolupracovat a překonávat samy sebe. Bylo pro nás hezké vidět, jak se naše děti s lehkým mentálním postižením dokážou dobře zapojit do kolektivu dětí z běžných škol. Též nás velmi potěšilo, jak je přijali ostatní děti, paní učitelky a instruktoři.

Výhrou pro nás byl samotný víkend, ale udělalo nám radost i vypátrané broukovitě, které jsme plánovali přes zimu vyrábět.

P1090439  hraj_o_zemi1